mandag 1. mars 2010

Skomaker bli ved din lest.........

På mørkeloftet hjemme "fant" jeg i går disse hærlige,slitte lestene. Skomakeryrket er ett av de eldste håndverksfagene.Allerede fra 1200-tallet var skomakerne ett dominerende yrkesgruppe. Heldigvis for oss var det noen glupinger på 1800-tallet som kom på at de skulle bruke maskiner i produksjonen,.....
Ett ordtak om skomakere er "skomakerens barn har ikke sko",...men jeg vedder store penger på at det er nettopp det de har i 2010,...iallefall.
Her i huset hadde nok dagene gått med til produksjon hadde vi levd i middelalderen,.....mitt skap kan jeg knapt åpne døra i uten å få ett skopar i hodet.


........en annen dingseboms som ble med hjem var denne "tingen". Ett lodd,...vet ikke helt hviken funksjon den har i disse dager da vekta er digital. Tanken som slo meg da jeg fikk øye på den ,var at den kanskje kunne brukes som lodd til å gjøre regningsbunken litt mindre;=)......det er vel heller en helt unyttigting,..men jeg likte fargen og rusten. Det holder for meg.

God kveld videre,........er det virkelig første vårdag i dag???


4 kommentarer:

 1. Fine ting du har funne! Ting med sjel☺

  Og ja, det er første vårdag idag-ikkje mindre enn ein deileg tanke☺ ...hadde bere snøen forsvunne med den...

  Klem M ♥

  SvarSlett
 2. Hei! Så HERLIGE ting du har funne fram! Eg har også sånne skoformer liggjande på stova. Skjønne! Håper du får ei fin fin veke!
  God klem frå Elin :)

  SvarSlett
 3. Hei
  Loddet ble nok brukt på kjøkkenet - man hadde ofte store kjeler og så satte man loddet på kjelen for å få tett lokk og raskere oppkoking. I alle fall var det slik man brukte loddet hos mamma og bestemor.

  SvarSlett
 4. Hei Wenchemor :)
  Ja vi koste oss masse igår, idag har vi også fri dag, og guttaboys er på bedringensvei :)
  Ja, jeg fikk masa meg til at Nina på orkideen tok inn perleblomster.. Og jammen fikk hun det til etterhvert..:) Så de har dperleblomster der nå i hvertfall :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett